Oldal kiválasztása

Az ipari cégek sorra ezt a díjazott iparra specializált anonim visszaélés – bejelentési rendszert választják.

Visszaélés- bejelentési rendszer kiépítését és működtetését írja elő a 2023. XXV évi panasztörvény, mely kötelező minden 50 fő felett foglalkoztatónak is 2023.12.17-től.

A törvényi szabályozás alapján pártatlan és független módon kell biztosítani, hogy a szervezettel bármilyen jogviszonyban álló munkavállaló vagy partner (akár csak leendő), megtehesse jogellenesnek vélt bejelentéseit.

A visszaélés- bejelentési rendszernek írásban, szóban és személyesen is biztosítania kell a csatornát, melyen keresztül „panaszkodhatnak” a bejelentők, akár név nélkül is.

A bejelentéseket szabályozott módon kell kezelni, összefoglalni, válaszolni és ki is kell vizsgálni.

Az iparpanasz.hu iparra specializált megoldása, a transpareOn online szoftver túl megy a törvényi megfelelésen, figyeli a határidőket és a visszaélések kialakulásának esélyeit csökkentő megoldásokat helyezi előtérbe. A biztosított ügyvédi rendelkezésre állással teljes körű törvényi megfelelést biztosít.

Az iparkamara által díjazott transpareOn informatikai rendszer visszaélés – bejelentési modulja egyszerű, költséghatékony megoldást kínál a törvényi megfelelésre. További moduljai pedig segítik a gyártó vállalatok átlátható és hatékony működését.
anonim bejelentő online szoftver
Visszaélések elektronikus bejelentése
A rendszerbe anonim módon is regisztrálhatnak a bejelentők, ahol egy belső űrlap segítségével részletes paraméterek mentén tehetik meg bejelentésüket cégével kapcsolatban.

Adminisztrátor megadása
Ön jelöli ki és adja meg az adminisztrátor adatait, aki hozzá férhet a bejelentésekhez. Törvényben meghatározott kritériumiok alapján lehet a cég saját dolgozója vagy külsős adminisztrátor, bejelentő védelmi ügyvéd.

Nyomon követés, üzenetváltás
Belső üzenetküldő rendszer biztosítja a továbbra is anonim kommunikációt a bejelentővel.

Határidő figyelés
A rendszer figyeli a határidőket és jelzéseket küld az adminisztrátornak, hogy ne feledje azt.

Ingyenes jogi tanácsadás, további információ, ajánlatkérés: iparpanasz.hu