Oldal kiválasztása

Országos Beszerzési Folyamatfelmérés – Hogyan szereznek be a magyar cégek?

A beszerzés bármilyen gazdasági trend mentén kiemelkedően fontos terület. Fellendülés esetén a piaci szereplők hajlamosak indokolatlanul magas árszínvonalra törekedni.

Ezt egy tiszta árverseny kordában tarthatja.

Gazdasági visszaesések idején, amikor a bevételek korlátozottan vagy nem befolyásolhatók, a beszerzések minél gazdaságosabb lefolytatásával biztosíthatjuk a szervezet nehéz időkben történő fennmaradását.

Egy cég hozzávetőleg 6-7 fős állományig tud teljes tulajdonosi szemlélettel eljárni minden ügyletben, mivel eddig a létszámig tud egy személyben az alapító, tulajdonos szinte minden folyamatot felügyelni.

A cégek növekedésével, szervezeti átalakulásával a szerepkörök, feladatok a meghatározás pontosságától, szigorúságától függően kívül eshetnek a tulajdonos látókörén. 150 – 250 főnél elindul a folyamat, amikor már csak sarokszámokra, kimutatásokra hagyatkozik a vezető, így az operatív folyamatokkal teljesen magukra maradnak a megbízott kollegák, középvezetők az eredeti tulajdonosi személéletet csak nyomokban magukkal hordozva.

A transpareOn beszerzés támogató rendszer olyan gyakorlati módszereket biztosít a beszerzési folyamatban, mellyel visszaállítható minden beszerzés tulajdonosi szemlélete, miszerint teljes mértékben rövid és hosszú távú előnyöket is figyelembe véve csak a cég számára legelőnyösebb megoldásokat válassza ki a beszerző kollega.

A rendszer zárt árversenyt biztosít, teljes időzáras folyamatával. A regisztrált beszállítókat értékelik a beszerzők, így az ISO 9001:2015 által előírt beszállító értékelés, valós naprakész értelmet kap, amely valóban biztosíthatja a beszállítók különböző szempontok alapján történő megítélést.

Az atlathatobeszerzes.hu elindította az Országos Beszerzési Folyamatfelmérés -t hogy még pontosabban lássák, mi fontos a magyar kkv cégvezetőknek. Cserébe most a kitöltők transpareOn-on 50 beszerzést bonyolíthatnak ingyen.

FONTOS! Ne feledje a határidőt!

A 2023. évi XXV. törvény szabályozza már az 50 fő felett tevékenykedő cégek működését is, miszerint visszaélés -bejelentési rendszert kötelesek működtetni 2023.12.17-től.

A transpareOn lekezeli az anonim elektronikus visszaélés – bejelentéseket is!