Oldal kiválasztása

Mobillal dobhat a perselybe az ökumenikusoknál decembertől. Az Ökumenikus Egyház tevékenységét mostantól mobiltelefonnal vagy akár okosórával is támogathatják. A kifejezetten az egyház kérésére fejlesztett megoldással biztonságosan és könnyen lehet az adománynak szánt összeget kifizetni.

„A COVID járvány felgyorsította a digitalizációt, a közösségi eseményekre érkezők zsebében pedig már nem csörög az aprópénz. Az átutalás pedig körülményes. Ezért kerestünk olyan megoldást, ami mindenkinek megfelelő” – mondta el Tóth Mihály az egyház vezető lelkésze.

Az eszközt szállító Agora Pay egy magyar fizetéstechnológiai szolgáltató. Az általuk fejlesztett megoldás ötvözi a magyar fejlesztői szaktudást, a hazai fizetési piac ismeretét és a naprakész, modern technológiákat.

„Egyházak és adománygyűjtő szervezetek számára mostantól online igénylés után akár néhány munkanapon belül bárhol bevethető az okostelefon alapú kártyaelfogadás, így az utcai vagy külsős eseményekhez kötött adománygyűjtés is könnyen megoldható. Sem havidíjat, sem számlavezetési díjat nem kell fizetni, így ezt az összeget is jótékony célokra fordíthatja az adománygyűjtő szervezet.” – mondta el Ágoston Tamás az Agora Pay ügyvezető igazgatója.

Az Anglikán Egyház 2018 óta 16.000 templomában alkalmaz hasonló digitális fizetést, a magyar Mária utcai Jézus Szíve Jezsuita Templomban pedig 2019 óta érhető el bankkártyás persely. A most bevezetett megoldás új előnye a mobilitás és az egyszerű hozzáférhetőség.

„Az aprópénzből bankkártya lett, a bankkártya pedig mobillá változott. Nekünk is haladnunk kell a korral. Nem lepődnék meg, ha jövőre már minden templomban ott látnám ezt az eszközt, hiszen annyira egyszerű és egyértelmű. A mobiltelefonja mindenkinek mindig ott van a zsebében, hogy segítsen vele” – tette hozzá Tóth Mihály.