Oldal kiválasztása

Ezer kilométert utazik a Gospel kórus, hogy melegséget vigyen a vidéki művelődési házakba idén

Ingyenes koncertekkel készül karácsonyig a Together Gospel Singers azokon a településeken, ahol az önkormányzat a közösségi tereket, művelődési házakat vagy könyvárakat hétvégén megnyitja melegedni. Tóth Mihály, a szervező Ökumenikus Egyház diakónusa szerint a koronavírus-járvány tapasztalataiból kiindulva nem szeretnék, ha az energiaválság miatt elvesztenék az emberek a szocializációs felületeiket. Az adó 1 százalékának felajánlásaiból finanszírozott jótékonysági adventi koncerteken a neves énekesekből gospelkórus az emberek lelkét töltené meg szeretettel.

A koncerteken Mogyoróssy Adrienn, Sándor Évi és a Shygys frontembereként is ismert Gajdos Attila ad majd elő jól ismert karácsonyi dalokat gospel stílusra átdolgozva, de felcsendülnek a népszerű gospel dalok is egyaránt.

„Az energiaköltségek növekedése miatt bezárt könyvtárak, közösségi házak rendkívül fontos találkozási pontként szolgáltak, ami most egyik napról a másikra kiesik az emberek életéből.” Tóth Mihály, az Ökumenikus Egyház diakónusa emlékeztetett, a pandémia alatt indították el mozgó lelkész szolgálatukat, és mások történetein keresztül döbbentek rá, mennyien maradtak egyedül. Ahhoz, hogy ezt idén elkerüljük, a Together Gospel Singers vasárnaponként ingyenes koncerteket ad az átmenetileg melegedni megnyitó művelődési házakban országszerte.